Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Semena polycephalusů objednávám vždy, když se v nabídkách objeví, některá i z Chrudimi. Poslední dobou hlavně od Romana Čermáka, on jezdil se Zdeňkem Vaško po lokalitách. Zejména ty poslední kalifornské byly svým otrněním nádherné.

A jaká je historie tohoto roubovance? Tato Soehrensia začala rozšiřovat temeno, radoval jsem se, že by to mohla být kristáta. Ale záhy se ukázalo, že se temeno jen rozdělí a půjde tedy o "Y". Nejdřív jsem se rozhodoval, že ji ze sbírky vyřadím, ale neudělal jsem to naštěstí hned a pak mě napadlo, něco na ni naroubovat. Vlevo je Echinocactus polycephalus LZ 023, Hoover Dam, z Arizony, vpravo pak je E. polycephalus od Steele Pass Inyo Co, z Californie.

IMGP4380 2 p 750

Ferocactus towsendianus, těch mám několik rostlin, každá vypadá trochu jinak. A tato si vzpomněla kvést teprve nyní, tak jsem si udělal čas ji vyfotit. A že se obrázek povedl, to jistě posoudíte sami.

IMGP4352 4 p 750

Poslední obrázek – Mammillaria tetrancistra ZJ 509 b, Jižně od Casle Cliff, Washington Co, Utah. Tuto rostlinu jsem si pořídil teprve vloni na Zamykání v Chrudimi, od pana Nedůchala. Ta by měla bez problémů přežít i dost kruté mrazy. Pak jsem viděl obrázek kvetoucí rostliny při promítání Romana Čermáka z cesty po USA, a zcela mě okouzlila, očekávám, že i mně brzy stejně krásně vykvete.

IMGP4386 4401 p 750

 

Galo Josef
Author: Galo JosefWebsite: https://www.cact.cz/kaktusy/sbirka_043.htmEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kněževes u Rakovníka, Tel: 731 272 920


Pin It
5 1 1 1 1 1 (7 hlasujících)

Komentáře   

+1 #1 štefan 2020-11-16 16:13
Na tom prvním obrázku je opravdu Soehrensia (?)- není to spíše Stetsonia?
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.