Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

14.04.2019 neděle – Ollantaytambo, Cusco – hotel

Ráno jsme vyrazili pěšky na asi 2 kilometry vzdálené nádraží, abychom stihli vlak, na který jsme měli dlouho zakoupené lístky.

 

image149

 

Vagónky s širokými okny nás rychle dostaly na konečnou stanici v městě Aguas Calientes.

 

image150

 

Abychom se dostali k autobusovému nádraží, které bylo dalším úsekem naší cesty, museli jsme projít obrovským obchodním komplexem, kde se prodávají suvenýry. Na nádraží jsme museli ještě zakoupit lístky a po krátkém čekání jsme konečně mohli obdivovat výhledy ze serpentin cesty, stoupající po velmi strmém svahu hory. Dojeli jsme na konečnou, tedy na parkoviště u Machu Picchu. I zde je vstup pouze na určitou hodinu, takže jsme museli nějakou chvíli čekat, než nás vpustili na území památky. Úzkou pěšinou jsme se v davu lidí (i když nebyla turistická sezóna) vydali nahoru.

 

image151

 

image152

 

Nakonec jsme se dostali do horní části, odkud byl výhled na celý komplex Machu Picchu. Prohlídka jednotlivých částí ruin trvala několik hodin, poté jsme se vrátili na parkoviště autobusů, vystáli frontu a vrátili se do Aguas Calientes. Poslední etapou byla prohlídka tržiště, pak jsme nastoupili do zpátečního vlaku a vrátili se do Ollantaytambo. Vybrali jsme si dražší jízdné do vyšší třídy, ale stálo to za to.

 

image153

 

image154

 

Video 🔗

 

Za prvé, vagony byly ještě lépe prosklené, za druhé – dostali jsme občerstvení, a za třetí – bylo i překvapení v podobě vystoupení personálu.

 

image155

 

V Ollantaytambo, už po západu slunce, jsme se vydali ještě do centra, abychom si v příjemné atmosféře místní restaurace dali večeři – včetně slavného pečeného „cuy“ neboli mořského prasete, zapíjeného chutným drinkem pisco sauer.

 

image156

 

15.04.2019 – pondělí – Ollantaytambo, Cusco – hotel


Rozhodli jsme se dnešní den zahájit návštěvou rozvalin v Ollantaytambo.

 

image157

 

V horní části archeologického komplexu jsem si všiml stezky vedoucí k vyhlídkovému bodu nad ruinami.

 

image158

 

image159

 

image160

 

image161


Okraje stezky byly pokryty zajímavou vegetací, včetně sukulentů, například několika druhy Tillandsia, Sedum, broméliemi, zemními orchidejemi a malými opunciemi. Téměř u vyhlídkového místa jsem našel:

 

image162

Corryocactus erectus GM2017 a

 

image163

 

image164

 

image165

Lobivia hertrichiana var. echinata GM2018

 

Minuli jsme městečko Urubamba a vjeli jsme na štěrkovou cestu vedoucí k první atrakci dne, a to solným polím Valle Sagrado de los Incas, kde se pomalu protékající voda, obsahující hodně soli, odpařuje, zanechávajíc na povrchu krystalizující sůl.

 

image166

 

Tato pole jsou těžena nepřetržitě po staletí.

 

image167

 

Další atrakcí jsou velké „studny“ v Moray, které leží za městem Maras. Je možné, že se kdysi jednalo o zařízení na pěstování rostlin, ale to je jen domněnka, nepotvrzená žádnými fakty.

Večer jsme dorazili do Abancay a našli jsme si hotel na nocleh.

 

Matuszewski Grzegorz
Author: Matuszewski GrzegorzWebsite: https://kaktusymeksyku.pl/Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
4.5 1 1 1 1 1 (6 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.