Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

V roce 2019 jsem od společnosti Botanical Archive Italy zakoupil jeden pravokořenný kaktus Copiapoa solaris.
Má sbírka není tímto rodem zcela zaměřena, přesto několik desítek Copiapoí vlastním. Řada z nich kvete, řada zatím ne. O to větší překvapení pro mě letos v srpnu bylo, když vidím, že se na "solarisce" objevilo poupě a následně i květ. Celé to přisuzuji tomu, že jsem se loni přestěhoval z jisté části Ústí nad Labem, kde jsem měl dva kaktusové skleníky, do Českého Středohoří. Zde mám jeden větší skleník pro nemrazuvzdorné kaktusy a jeden stolový skleník pro mrazuvzdorné kaktusy. Výhodou je, že zde jsou skleníky lépe orientované směrem k jihu, není zde tolik podzimních mlh jako u řeky Labe, a navíc je zde skoro stále větrné počasí. Daří se tu tak lépe nejen dané "kopce", ale i řadě dalších kaktusů.
Zdraví Petr Zatloukal

IMG 2082u

 

IMG 2085u

 
 
Author: Redakce INCACT.CZWebsite: www.incact.czEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Internetové noviny o kaktusech a sukulentech


Pin It
4.6666666666667 1 1 1 1 1 (6 hlasujících)

Komentáře   

0 #1 Tomáš Procházka 2024-10-15 19:42
Dobrý den,
krásná rostlina a nádherně barevný květ. Nicméně přátelé v Itálii asi něco popletli, určitě se nejedná o C. solaris a rostlina dokonce nepatří ani do rodu Copiapoa. Kromě celkového vzhledu to prozrazují např. tuhé chlupy na květní trubce (kopky mají holé květy). Bude se jednat o nějaký druh z dnešního velkorodu Eriosyce, snad něco z okruhu E. heinrichiana, to už ale bez záruky.
TP
Citovat
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.