Translate
csenfrdeitrues

Přihlásit se  

Přihlášení pro autory článků a správce stránek.

   

časopis kaktusy

Třetím jubilantem našeho spolku, který letos oslaví 85. narozeniny, je jeden ze zakladatelů táborského klubu kaktusářů, přítel Karel Lexa.

Narodil se 12.10.1939. S pěstováním kaktusů začal v roce 1961. V tomto roce byl také založen Klub pěstitelů kaktusů a sukulentů Tábor při Botanické zahradě SZTŠ. Dlouhou řadu let zastával funkci předsedy klubu. Jeho sbírka nejen kaktusů, ale i jiných sukulentů, je umístěna ve sklenících u rodinného domku v Táboře - Čelkovicích. Od založení klubu až dodnes je aktivním členem, zasloužil se o pořádání tradičních výstav kaktusů v Botanické zahradě zemědělské školy v Táboře, zájezdů do sbírek nejen v tuzemsku, ale též do zahraničí. Za kaktusy se vydal také do Mexika. Svůj volný čas věnuje převážně své sbírce, výsevům a udržováním styku s velkou skupinou přátel, kteří mají stejného koníčka.

 

DSC06194u

 

Karle, za Spolek pěstitelů kaktusů a sukulentů Tábor Ti přejeme hlavně pevné zdraví, pohodu a další krásné zážitky a úspěchy v kaktusaření.

 

Author: Honsa JanEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pin It
3.6666666666667 1 1 1 1 1 (3 hlasujících)
Přidat komentář

   
Copyright © 2024 Internetové noviny o kaktusech a sukulentech. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.